Hoe werkt het?

Een verkoopactie organiseren: hoe werkt dat?

Wilt u van start gaan met één of meerdere verkoopacties om geld in te zamelen voor uw vereniging of school? Via Baltus Fundraising gaat alles zeer eenvoudig in zijn werk. In vier eenvoudige stappen leggen we u uit hoe u uw verkoopactie organiseren moet.

Bekijk hoe makkelijk u zelf een actie kunt starten:

Stap 1

Stap 1: kies het type verkoopactie

Het is allereerst van belang om een verkoopactie uit te kiezen die goed bij uw organisatie past. Maak een keuze voor een sponsoractie om geld voor uw eigen vereniging of school in te zamelen of kies ervoor om een goed doel te steunen. Daarna beslist u welk soort verkoopactie het beste aansluit bij uw organisatie, de leden van uw vereniging of de leerlingen van uw school. Houd daarbij ook rekening met het aantal vrijwilligers dat u beschikbaar heeft.

Kies hier uw actie.

Stap 2

Stap 2: start de verkoopactie

Vervolgens gaat u daadwerkelijk van start met uw verkoopactie. Baltus stelt hiervoor gratis brochure- en foldermateriaal beschikbaar die de clubleden of leerlingen ondersteunen bij het verkopen van de producten. Het is ook altijd goed om in de eigen omgeving sponsoren te zoeken zoals familieleden, vrienden, collega’s en buren. Bij hen is de kans extra groot dat zij aan de actie zullen deelnemen. Vergeet ook niet om het doel waarvoor ingezameld wordt goed kenbaar te maken, want dat levert altijd extra enthousiasme op; zowel bij de kopers als bij de verkopers.

Lees hier meer tips & trucs.

Stap 3

Stap 3: bestel zonder risico

Eerst leveren alle leerlingen of clubleden de door hen verzamelde bestellijsten in bij u of de verantwoordelijke binnen uw organisatie. Tel vervolgens alle bedragen bij elkaar op. Als u dit doet via de website gaat dat gemakkelijk via een handig optelsysteem. Daarna plaatst u de bestelling van uw verkoopactie bij Baltus via fax, e-mail of de website.

Stap 4

Stap 4: verspreid de bestellingen

Vervolgens worden de bestellingen bij u geleverd en maakt u de individuele bestellingen klaar via een handig stappenplan dat wij meeleveren. Daarna gaan de leden of leerlingen de bestellingen uitleveren en rekenen af met de kopers. U bent dan klaar met de actie en ontvangt tot 40% van de omzet als winst!

Welke van onze verkoopacties u ook kiest, bij Baltus Fundraising profiteert u van meer dan 25 jaar ervaring. Ga direct van start of neem contact op voor meer informatie!

Vraag nu uw gratis informatiepakket aan!

Baltus biedt een kant-en-klaar concept om succesvol geld in te zamelen!
Realiseer al uw doelen met een verkoopactie van Baltus Fundraising.

Gratis informatiepakket
Start uw verkoopactie